Meer van basisingrediënten

 Deze week kwam de nieuwe lading noten, zaden en pitten. Een grote hoeveelheid in een keer voor zeker 10 weken. Met de basisingrediënten in huis, een standaard voorraad ook van bijv. meel, eieren, boter, suiker en haver kom je een heel eind.

Begin van de week had Elian al een dagje vrij en besloot zelf een cake te maken. Het was leuk om te zien dat hij dat ook zo met basisingrediënten weet te maken. 


Zo maakte ik zelf de crackers ook die dag. En met een grote lading rijpe bananen hebben we deze week bananensmoothtie, bananenbroodmuffins, bananenbroodtaart en banaan met twix als toetje gegeten.



Het is een beetje een uitdaging om van de basisingrediënten én de goedkoop en gezond producten een heel gevarieerd menu op te stellen. 

In feite is dat wat de supermarkt ook doet met alle variatie aan koek, maaltijden en sausjes dir er verkrijgbaar zijn alléén doen zij er vaak als het even kan goedkope ongezonde ingrediënten bij: glucosestroop,  margarine, zout, maltodextrine. Als het even kan maken we het dan liever zelf.

Vandaag aten we een lekkere salade met niet te dure ingrediënten ondanks dat het net lente is. Wat sla,  geraspte winterpeen, prei, gekookt eitje, blikje tonijn en paprika en alleen wat citroensap als dressing.

Een win-win ervan voor mij is dat ik lekker thuis bezig ben en toezicht kan houden op de gang van mijn huishouden. Zo werd er vandaag veel met soldaatjes gespeeld.


Met zelf dingen thuis maken is er meer ruimte voor gezond eten, contact met elkaar en de kinderen weten me te vinden voor een praatje in de keuken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De babyuitzet na 15 jaar

Introductie op nieuwe blog!

Verbinding