Koolhydraatarme lijnzaad met pittencrackers maken

Deze crackers zijn degene die het meest worden gegeten en gemaakt bij ons thuis. In plaats van brood bij een lunch is er groente en crackers om een koolhydraatarm dieet te volgen. Dat geldt dus voor Bjorn en het dieet maakt al jaren dat hij geen last meer heeft van suikerziekte en dus geen medicijnen hoeft te slikken. Lijnzaad, zonnepitten en pompoenpitten zijn de hoofdingrediënten en die heb ik in principe altijd op voorraad.

Nu dan het recept voor de koolhydraatarme crackers. Ook als je gewoon eens wat anders dan tarwe wil eten of wil minderen met gluten is dit een lekker alternatief. Onze kinderen willen het liefst mee-eten van deze crackers.

Lijnzaad met pittencrackers

Ingrediënten:

- 200 gram gebroken lijnzaad

- 200 gram gepelde zonnebloempitten

- 200 gram pompoenpitten

- zout

-  100 gram amandelen

- water

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de helft van de pitten in een keukenmachine en hak het fijn. Doe dit in een kom. Voeg de lijnzaad, een tl zout en de hele  pitten toe. 

Maal de amandelen zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg deze ook toe aan de rest. Schenk 100 ml water bij dit mengsel. Roer het geheel goed door en laat het 5 min. staan. 

Het geheel moet goed zijn ingetrokken en dan moet het niet meer erg korrelig zijn. Voeg eventueel  nog een scheutje water toe als het nog erg droog is.

Leg bakvellen op de bakplaten en verdeel de pittenmassa over 1 à 2 platen tot een zo dun mogelijke plak. Schuif de bakplaten midden in de oven voor 15 min. draai de platen een keer om en laat het nog zo'n 15 min. verder bakken tot de crackers droog zijn, maar nog niet oververhit ruiken.

Neem de platen uit de oven en laat ze afkoelen. 

Deze crackers zijn lekker met allerlei koolhydraatarm beleg: roomkaas, kaas, worst, sesampasta enz.



Reacties

Populaire posts van deze blog

De babyuitzet na 15 jaar

Introductie op nieuwe blog!

Verbinding