Appelkruimel
Aangezien we in Holland wonen en de appels altijd voorradig zijn is dit een recept om bij de hand te houden. Nog even een warm en smaakvol toetje maken tussen het koken door lukt meestal door een schaal Applecrumble te maken, appelkruimel dus.
Appelkruimel
Voor 6 personen
8 eetlepels havermout
8 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels bloem
0,5 theelepel kaneel
4 eetlepels roomboter
6 of 7 appels
2 eetlepels suiker
Meng havermout, bruine suiker, bloem, kaneel een een snufje zout in een kom.
Meng de boter door het mengsel. Roer het liefst met een vork tot het op kruimels lijkt.
Appels schillen (sla ik soms over), klokhuis eruit halen en in plakjes snijden. In een ovenschaal doen. Suiker erover heen strooien.
Kruimelmengsel over appels uitspreiden.
In de oven bakken voor 40 minuten op 180 graden.
Het liefst lauw serveren, maar koud is ook heel lekker of heet....
Het ziet er heerlijk uit. En wat leuk in dat blauwe pannetje!
BeantwoordenVerwijderen