Sesamcrackers (kha)

Elke week bak ik wel crackers als broodvervanger passend in een koolhydraatarm dieet. Deze soort is erg smaakvol en gezond. Je kunt hem prima eten met kaas, worst of pindakaas, zoals wij meestal in huis hebben, maar natuurlijk ook met alle andere koolhydraatarme soorten beleg.

Voor één grote bakplaat vol.

Ingrediënten:

- 200 gram sesampasta
- 4 el zonnebloemolie/kokosolie 
- 4 medium eieren
- 60 gr. sesamzaad
- 60 gr. mosterd
- 80 gr. amandelmeel/kokosmelk
 

Al de ingrediënten gaan simpelweg in een grote kom en roer je goed door tot het geheel goed gemengd is. 

 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Dan bedek je de bakplaat met bakpapier en verspreid hoopjes deeg over de plaat. Met een siliconen vormpje of een stuk bakpapier in de hand verspreid je de massa geleidelijk over de plaat. 

Het is nu een dunne plak van zo'n 3 mm dik en klaar om de oven in te gaan. Eventueel kun je de grote plak even voorsneiden in stukken. Zet het 15 min in de oven en draai de plaat dan een keer om om nog 5 min vanaf de andere kant te bakken. 

Breek na het afkoelen in stukken en geniet! Bij ons vinden ook alle kinderen de crackers lekker en willen er het liefst van mee-eten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

De babyuitzet na 15 jaar

Introductie op nieuwe blog!

Verbinding