Appelmoes

 Wat ik het liefst uit pot, dus homemade op tafel zet is misschien wel appelmoes. Gewoon omdat het zo enthousiast wordt ontvangen en puur gemaakt ook gezond is.


Het is weer appeloogsttijd. Dat betekent dat de appels weer volop goedkoper te krijgen zijn. Goudreinnetten en Elstars koop ik toch wel het liefst en dan meestal 10 kg per week. De appels die plekjes hadden gingen ook gister weer in een pot appelmoes.

Het recept is simpel:

Men neme het gewenste aantal appels. In dit geval ongeveer een kilo. Deze even wassen en het klokhuis verwijderen. 

De appels gaan in een pan met een klein scheutje water. Op half hoog vuur breng je het aan de pruttel tot alle appel zacht is. De staafmixer erin en voila een hele pure, gezonde appelmoes met veel smaak. Zonder toevoegingen. Eventueel kun je er nog wat kaneel naar smaak aan toevoegen.


Schillen of suiker toevoegen vind ik overbodig en de kinderen ook. Als je het langer in pot wil bewaren is suiker toevoegen natuurlijk ook iets wat misschien nodig is om het langer houdbaar te krijgen, maar aangezien wij de appels per week kopen is dat voor ons geen issue.



Reacties

Populaire posts van deze blog

De babyuitzet na 15 jaar

Introductie op nieuwe blog!

Verbinding