Slappe koek en warme dagen

 "Niet zo lekker als slappe koekjes" wordt hier geregeld gezegd als er iets best lekker is. En toen vorige week de dagen warm bleven wilde ik toch graag weer verse koek uitdelen. De oven probeerde ik nog even uit te laten voor zover mogelijk, dus kwam het recept uit mijn trouw-receptenmap weer uit de kast. Een recept uit Tennessee. Het leuke is vooral dat het niet in de oven hoeft, alleen in het pannetje.


Chocolate-oatmeal cookies

Ingrediënten:

- 2 cups suiker

- ½ cup melk

- 250 gram boter

- ½ cup pindakaas

- 3 cups havermoutvlokken

- 1 tl vanillesuiker

- 2 el cacao

In  een steelpannetje voeg je suiker, boter, melk, vanille en cacao bij elkaar en warm het al roerend op tot het kookt. Blijf roeren en laat het zachtjes 1 minuut koken.

Haal de pan van de plaat. Roer de pindakaas en havermout erdoorheen.

Doe het mengsel in een ingevet bakblik van ongeveer 20 bij 15 cm (of iets soortgelijks). Dek het af met huishoudfolie en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Snij het in blokjes. 

                                         

En ja hoor, bijna iedereen was weer net zo enthousiast, ook leuk dat het gewoon met basisingrediënten uit de kast is.

Op vrijdag werd het iets minder warm en nam ik het ervan om de nodige warmere keukentaakjes te doen. Twee pannen gingen op de kookplaat. De rest verse melk moest op. Dat was zo'n 4 liter. Van een deel maakte ik custardpuddinkjes voor 2 avonden als toetje. Het andere deel bewaarde ik afgekoeld als melk. Zo kan het gewoon weer een paar dagen mee, maar bij ons is die 2 liter na 1 dag op.De andere pan werd wasmiddel. Het bonte wasmiddel was op. Hier heb ik uitgelegd hoe ik van mijn voorraad voor de komende jaren nog wasmiddel kan maken.

Ook was het weer tijd om een voorraad koolhydraatarme crackers te maken voor Bjorn. 

Dat waren wel zo'n beetje de meest warme keukenzaakjes voor die dagen. In de loop van de dagen werd het koeler en was het keukenwerk voor de meeste van ons weer beter te doen vermoed ik. 

Gister was het alweer tijd voor de wekelijkse vers boodschappen. Het werd meteen een rondje, waarbij ik eerst langs het tuincentrum ging voor konijnenvoer, want een konijn kan beter niet te lang een noodrantsoen van kippenvoer hebben vermoed ik. Ook kocht ik daar een stel leuke plantjes om bedankjes voor de juffen van te maken. Het schoolseizoen loopt weer op zijn eind. Na de vers boodschappen kon ik nog even bij decboer langs voor een verse voorraad melk. 


Het blijft leuk om met onze kleinstjes even bij de kleintjes van de koeien te kijken, dit keer met Faith.

De oudste tieners zijn al thuis van school en grotendeels vrij. Langszaamaan volgen er meer. Elian is volgende wek eerder vrij , omdat hij in groep 8 zit. Met wat leuke laatste activiteiten en een musical hoopt hij de basisschool dan ook af te sluiten. 

"Voor alles is een tijd" zei prediker duizenden jaren geleden al. Wij ervaren het vandaag de dag ook zo. Er is tijd om alleen aan het hoognodige toe te komen, tijd om hard te blokken voor toetsen, tijd om een school af te sluiten, tijd om gebroken nachten te hebben met babylief. Het gaat ook allemaal weer voorbij. Het is vaak relativerend om ook tieners rond te zien lopen in huis. Binnen no-time is de tijd van volle afhankelijkheid van papa en mama weer voorbij.

Een tijd om te genieten met zijn allen proberen we geregeld te vinden. Zo ook gister avond tijdens het EK-voetbal. We keken met zijn allen met pizza de wedstrijd. Nooit verwacht dat ik dat nog eens zou organiseren en het nog leuk zou vinden ook ;-)

Een tijd van warmere dagen laat nu nog even op zich wachten, maar ik ga nog rustig verder met me voorbereiden op de zomervakantie, die er toch hoe dan ook snel aan komt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De babyuitzet na 15 jaar

Introductie op nieuwe blog!

Verbinding